2009. október 2., péntek

Levél a központtól





















Tisztelt L ügynök!


E rejtjeles címzésre kizárólag az Ön inkognítója miatt van szükség.


Beszámolójából örömmel értesültünk (Szervezetünk) arról , hogy túljutva a kezdeti nehézségeken, egyre mélyebben sikerül beépülnie az Andalúz kisváros egyetemének vezető beosztású káderei közé .


Amint első leveleiből világossá vált – ahogy azt mi előre sejtettük - : VALAMI BŰZLIK ALMERIÁBAN!

Nagyon helyesen tette, hogy nem nevezte nevén a dolgot, csupán titkosan kódolva, szemétként határozta meg a probléma forrását. Bár később egy kutyát is említ, ami kicsit zavarólag hat, s mivel -sajnos - a megfejtési kódot elfelejtette elküldeni, így eltarthat egy ideig míg szakembereink kibogozzák üzenetét.


Mélyen becsülendő, hogy még szülinapján sem kímélve önmagát, álruhában vegyült a nép közé, akárcsak a legendás Mátyás király, s értékes információkat szolgáltat arról, hogy a helyi egyetemisták miféle veszélyes lépésekre (salsa) szánták el magukat.
Az útépítő brigád titkos tevékenységében kívánja zavarni: de Önt ez ne zavarja.
Rendkívül furcsa, hogy a spanyolok a tapas fogyasztását a kulináris élmények között tartják számon.
Nekem jelenleg három tapasz van a testemen sérüléseimet elrejtendő, de eszembe nem jutna ezeket étkezés céljából bárkinek is felkínálni.

A központi irányítssal alaposan megvitatva a dolgot, arra a következtetésre jutottunk, hogy az Ön által említett Alca-zaba egy várnak álcázott kultikus zabálda, ahol furcsa szertartások közepette tekercs-és dobozszámra fogyasztanak sebtapaszt. Óva intem ettől! A tapasz-talat beszél belőlem.


Maradjon inkább a hamburgernél!


Fontos lenne még, hogy tudósítson bennünket az éjszakai élet árnyoldalairól (feltéve, hogy ott éjszaka is vannak árnyak), ezért arra kell ösztökélnem, hogy gyakorta látogasson éjszakai szórakozóhelyeket, még akkor is ha ez ellenkezik elveivel.
Fényképei felbecsülhetetlen értékűek Andalúzia felderítése tekintetében.
Ha ez a Juan Carlos ilyen problémás, csak jelezze, rövid úton likvidáljuk.
Eddig kitűnő munkát végzett, jelentései tökéletesek. Csak így tovább!


A Központ

(Ezen levél egy baráttól érkezett, kilétét kitalálni nem nehéz, azoknak, akik ismerik :))









(a képek Cabo de Gata-ban készültek: Enrique, Magda, Philip, Karolina - lengyelek és én)

Nincsenek megjegyzések: