2008. március 1., szombat

Winendale kastély, hétvége

Csütörtökön megünnepeltük Gábor szülinapját a Chipsben, nagyon örült, meglepte a torta és az éneklés :)







Képek itt láthatóak (Zoli képei) http://blgerasmus.extra.hu/main.php?cmd=album
Reggel 5-re haza is értünk. Majd egész nap suli Tielt-ben.

Prof. Dr. Hakan Türkmen tartott előadást, vendégelőadó. Nagyon élveztük, tetszett. Négy ember kiment, Plamen, Peti, Hatice és egy belga lány, aki nem tudott angolul, de mindenhez hozzá akart szólni. Ők voltak az antropológusok. Mi pedig különböző népcsoportok, a lehető legtöbb dolgot kellett kideríteniük rólunk. Azonban volt három szabályunk, amit ők nem tudtak, az első: csak igen és nem létezik a szókincsünkben, a második: ez a két szó is mindig az ellentétét jelenti annak, ami a valóság, tehát ha igen a válasz, akkor nemet kellett mondanunk és fordítva, harmadik: csak akkor válaszolhatunk, ha az "antropológus" tartja a szemkontaktust velünk vagy megérint. Nos, ebből a teljesen ártatlan kis népcsoportból valami földönkívüli, minden hájjal megkent barbár, mondhatni kannibál civilizáció jött ki, mivel Peti szünet nélkül kérdezgetett, mi pedig sosem mondhattuk az igazat. Így: megesszük saját gyermekeinket, mindenki együtt hál, egy nagy ágyban, nem szeretünk énekelni és táncolni, vegetáriánusok vagyunk, mindenki érintkezik mindenkivel, én valahogyan UFO lettem, Tedi a főnök :D nagyon sokat nevettünk... a végén sikerült kitalálniuk, hogy mik a szabályok.


Eddig szinte minden tanártól, kivétel nélkül azt hallottam, hogy hagyják a gyereket, hogy saját maga fedezzen fel mindent és maga tanuljon...a tanár a háttérbe szorul, csak közvetít és szervez, de egy kicsi pont lesz a tanulási folyamatban, sőt ő tanul a diáktól.

Erről írok majd még, most sietek :) Nemsokára érkezik Do és Lisi.
Péntek este Gencho-nál volt buli, eljöttek a törökök és a görögök is Tielt-ből, szerintem majdnem minden nemzet táncát eltáncoltuk :)




Hatice-vel











Nagyon dilisek; vörösszem effektus: Hatice, Gencho, Danai, Evy




Ma pedig gyalogtúra keretében megnéztük a Winendale kastélyt, Torhout-tól 3 km-re van. Elvileg nem látogatható, csak április 1-től, megoldottuk a bejutást :)

Képek: http://www.eupedia.com/belgium/wynendale.shtml














Este a Closjard-ban csocsó és "szögbeverős" játék...sok értelme nincs :)

Nincsenek megjegyzések: