2008. február 28., csütörtök

University

Telnek a dolgos hétköznapok...már minden órát kipróbáltunk, nagyjából összeállt az órarend. Holnap Tielt-ben lesz két óránk: Flamand oktatási rendszer és kommunikációs képességfejlesztés.
Tegnap végre töri órám is volt, nagyon tetszett! Ludo Timmermann a tanár, érthető, szórakoztató, érdekes az óra. Utána két óra irodalom volt, filmnézés.
Az esti kurzus csak kéthetente lesz vele.

Ma megint Christine Vyncke-vel volt órám, specializáció angolból. Kedden még elég fura volt az új rendszer, ahogy ez a nő tanít. Mindenkit beültet a gép elé, neten kell tanulniuk a gyerekeknek, ezt a rendszert tanulmányozzuk majd, leendő tanárok. Ki kellett próbálnunk, tesztelni.

Rengeteg új módszert alkalmaznak errefelé. Ma is mindenki gépnél dolgozott. Mindenkinek volt kb. négy oldalnyi része egy cikkből, nyelvészetről, nyelvekről, népekről. Fel kellett dolgoznunk, majd a többieknek elmondani a lényeget, röviden, kulcsszavakat adni, mi fogott meg a leginkább, mi döbbentett meg, keresni hivatkozásokat a neten (ugye mindig kéznél van, szerves része az órának), tetszik ez a fajta módszer. Itt nem lehet magadnak elüldögélni, követni kell az órát, figyelni és beszélni, sokat. Így a belga fiataloknak több gyakorlási lehetőségük van, mint nekünk otthon.
Ezenkívül rengeteg jó lehetőségük van, pl. Spanyolországban angolt tanítani gyerekeknek, tanítási gyakorlat keretében.
Kezdenek megbarátkozni velünk a belga diákok. :) Kedden még azt mondta Sarah, az első lány, aki nagy nehezen mellém ült, mikor a tanár kérte őket, hogy segítsenek nekünk, hogy ne várjuk a belgáktól, hogy odajöjjenek hozzánk suliban. Nem azért, mert barátságtalanok, hanem mert félősek. Nem is gondolom, hogy barátságtalanok lennének, hiszen az utcán és sulin kívül nagyon nyitott mindeki és segítőkész. Azonban azt sem gondolom, hogy félősek lennének :D

Szóval így indult...tegnap megint beültettek két belga lány közé. Nem volt tollam, a lány rám sem nézett, csak szégyellősen mosolyogva odatett egy tollat, aztán egy vonalzót is :D nem tudom mitől félnek. Lassan feloldódnak. A szünetben már kérdezgettek :D

Sanne, ugyancsak belga lány, elküldte e-mailben az óra anyagát, amit eddig vettek, ami ezután kell, linkeket. Kedves...

Ma pedig odajött hozzám egy srác, hogy látott kedden és honnan is jöttem, mért vagyok itt, tetszik-e...majd végigbeszélgettük a másfél órás szünetet :D a végén már magyarul tanult...hasznosítottam holland tudásom is, hogy legalább ugyanazt megtanulja ő is magyarul. Hétvégén elvisz minket a környező kastályokhoz. Szóval embere is válogatja. Alapvetően kedvesek és szeretnivalóak. (a nagytöbbség...)
Érdekesek is egyben :D a büfében leülnek teljes kis felszereléssel enni, kiskés...stb és meghámozzák az almájukat.
Közben kiderült, hogy egy mozi 7,50 Euro, úgyhogy a múltkor igen sokat spóroltunk :D

Tegnap megnéztük a film befejezését a belga (vallon) lányokkal, a bolgár fiúkkal és Lisivel.
Nézzétek meg, ide megyünk vasárnap: http://www.torhoutbowlingcenter.be/

Meg ide: http://www.torhout.be/toerisme/english/

Gyönyörű kastélyok vannak errefelé...ideje megnézni...

Anyéknak vettem repcsijegyet, május 28-án jönnek. Kis balek még hamarabb, a többieket meg nem tudom.
Ma pedig Gábor 25. szülinapja a Chips-ben :) Szép estét!



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv messzi tájra, Kortijkból :)
Elmentünk ma bowling-ozni páran, Gábor, litván srác, Vytas, meg a többiek, akiknek nevére nem emlékszem, de 8-an voltunk.
Fenomenális egy játék :D
Most játszottam először, gábor is, nekem nagyon bejött :D mingyárt 2 menetet játszottunk...
Jó móka lesz az :)

Lilla írta...

Én is szeretnék...még én sem játszottam soha. Itt Torhoutban is van. Na, majd valamikor két óra között elnézünk :D