2008. február 25., hétfő

suli, French, mozi

Reggel guided tour volt a könyvtárban, ami nevét tekintve is vicces, hiszen hogyan is lehetne egy könyvtárban idegenvezetést véghezvinni? A belga néniknek sikerült...ezután:

Global issues of the 21 th century -> Introduction to Russia: The largest country in the world
Tetszett az előadás, Eric Van Cauwenberge tartotta. Minden héten más előadó és más téma lesz, egészen június 16-ig, amikor nekem már otthon kellene lennem. A tanár nagyon szimpatikus volt, rengeteg mindent tudott Magyarországról, többször meg is említette az előadás közben. Az időtartam: 9-12.45-ig :S kicsit hosszú. Három részből áll az előadás, első: a tanár előad, második: előad, de kérdezhetünk, beszélgetés a témáról, harmadik rész: mindenki bemutatja saját országát a félév végéig. Érdekesnek ígérkezik, a tanrendet nézegetve.














Lazítás szünetben: CHILL OUT


Sokminden más mellett egy érdekesség: Belgium népessége annyi, mint Moszkváé, ha azt vesszük, akkor nem kell messzire menni, Magyarország egész népessége is ellakhatna az orosz fővárosban. Területileg pedig Moszkva annyi, mint egy belga "megye".

Ezután ebéd :) 3, 65 Euroért degeszre "evődés".

Délután:
Modern art and Belgium 13.30-tól 16-ig Thermos-szal. Közben minden szünetben rohangálás a tantárgyak miatt. Végül ma kaptunk egy e-mailt, Evy nagyon rendes, mindent igyekszik elintézni nekünk, egy hét múlva elmegy, irány a "babaszülöde", már nagyon nagy hasa van:) fura, hogy még most is dolgozik.
A nemzetközi iroda igazgatója személyesen intézkedett, megnézte az okmányainkat, lefénymásolta, felhívta Thermost, így ma délután meg is érkezett az új órarend, mindenki kénye-kedve szerint...végre. Az igi irodájában emellett a térkép mellett, ami elgondolkodtatott és elindított pár dolgot bennem, két Duvel is volt :S a szekrény tetején. Íme a világ egy teljesen más szempontból nézve. Az irodája falán pedig hatalmas betűkkel: mindegy, hogy ki vagy, honnan jöttél, kik az őseid, mi a múltad, itt vagy és együtt, előre nézve kell építenünk egy jobb jövőt. Angolul persze.


A Modern művészetek után el akartunk menni Petivel az autókölcsönzőbe, hogy végre lefixáljuk a tavaszi szünetet, a kirándulással együtt. Azonban nagyon ritkán járnak a buszok arra, így inkább betértünk a suli melletti moziba, Kinepolis, hatalmas.
El sem hittük, amit látunk, leálltunk videójátékozni, mint a kissrácok :D és addig addig bámészkodtunk, míg már a vetítőtermeknél voltunk :D mit volt mit tenni, bementünk :D ingyen mozi, luxus kivitelben :D a nénikék azt mondták, hogy nem ellenőrzik a jegyeket sosem, csak az ajtónál. (Nem tudom, hogy jutottunk át, annyira nézelődtünk, hogy észre sem vettük a kaput, mindenesetre meg kell ismételni jövőhéten, mert nem tudtuk végignézni a filmet :D, mentünk franciára:D)
Szóval a Jumper ment, nagyon-nagyon tetszett!!! Vissza kell mennünk megnézni a végét! Angol szöveg és kétféle felirat, franciául és hollandul. Sokat lehet belőle tanulni.


EZUTÁN FRANCIA TESZT 6-tól:S felmértük tudásunk...remélem, hamar megérkezik az eredmény, hogy melyik csoportba kerülünk. Az első három szintet tudtam megcsinálni, a harmadikkal már problémáim akadtak.

Majd Cafe des Arts Lisivel, Do-val, Petivel, a kedvenc helyünk Kortrijkban:) Utolsó vonattal hazarobogás.

Így nem tudtam elmenni Gencho-ékhoz, pedig LENCSEFŐZELÉKET csináltak!!! A kedvenc kajám! Jaj, mama, mikor csinálsz nekem megint? A bolgároké hasonlított a tiédre (persze, utolérni nem lehet :D ) de csak egy kicsit ettem belőle. Ma lett volna vacsi :( Sebaj, majd holnap talán...aludni is kellene.


Szóval, holnap 8.30-tól angol, képességfejlesztés és nyelvtan :S majd akadémiai angol délután. Ezután KÉZILABDA, jeee :) Nagyon örülök neki. Ha kiderül, hogy melyik csoportban leszek francián, akkor valószínűleg kedden este mehetek Kortrijkba mindig, 6-21-óráig, esti kurzusra. Ha más órákat nem tudok szerezni, akkor megtartom az angolokat is, plusz van egy találkám a történelem prof.-fal is. Így mér elég szépen összeállt az órarendem:) Végre...
Hétfő: Kortrijk
Péntek: Tielt
...a többi napon Torhout.
Az egyik legérdekesebb óra: Fairy tales and founding myths for Europe :D

És közben otthonra is le kell adnom pár dogát, sorban jönnek a feladatok e-mailben. A többiek hétvégén Amszterdamba akarnak menni, mennék én is, csak lenne munkám már. A rendőrség ki fog jönni ellenőrizni, hogy valóban itt lakunk e és utána mehetünk a munkavállalói kiskönyvért.


Érdekesség: Belgiumban a legjobb a szavazási ráta a választásokon. Ennek egyik lehetséges oka: kötelező elmenni. Ha nem, akkor 250 Euro büntetést fizet az egyén.
Másik érdekesség: Belgiumban díjmentesek az autópályák. Most gondolkodnak az autópályadíj bevezetésén, de csak külföldieknek. Hollandiában is ingyenes.

Nincsenek megjegyzések: