2008. február 19., kedd

Kistanárok újra :)

Suli: mindenkinek meg kellett tanítania egy kis részt az eddig vett anyagból, ismételni, elmélyíteni. Sokan megdícsértek, meg is tapsoltak. Bárczy Klára tanárnő módszerei világraszólóan jók és jelentem, nem múlta felül egyik nemzet sem, szorosan mögöttünk voltak a csehek és egy török :D a többiek a fasorban sem. Így sajnos Melissa sem, akinek nem sikerült három hét alatt elérnie a kellő hatásfokot Dutch tanítás terén. Peti bármilyen ötletet adott neki, azt megvalósította, ez a javára van írva. Azonban ezen kívül nem volt hatékony és ugyancsak belga csoporttársai sem kreatívak, ők a többi Erasmusost tanítják.
Nem gondoltam, hogy a "nyugathoz" képest nálunk a legkreatívabbak a tanárok és tanárjelöltek, valamint nálunk alkalmazzák a leginkább az alternatív pedagógiai módszereket. Amit eddig láttam itt, az nem győzött meg az ellenkezőjéről.

Petivel tanítunk, nagy tetszést aratott :
























Plamen a butcher, boltosat is játszottunk






Egyébiránt Párizsból hazaérve, megint új érzés kapott el itt. Oh, azt írtam, haza :S
Szóval nem tudok egységes képet kialakítani magamban az itteni emberekről, azt leszámítva, hogy barátságosak és vendégszeretőek. Szemmel látható a különbség az itteni és a francia kultúra között, ahogyan az épületek, a házak is mások. Franciaország és Párizs többszáz éves múltja...valamint Belgium majdnemhogy 200 éves múltja, így ebben a formában, jól összehasonlítható. Nem találtunk igazán nemzeti vonásokat errefelé. Nyílván a nyelvi sokszínűségből is ered ez, a sokféle nemzet és ember együttéléséből és az ország fiatal mivoltából. Minden olyan új és tökéletes(nek tűnő), szinte kiforratlan. Ismerkednem kell vele. Elmélyülni a történelmében (ahogyan azt a szakdogám is megkívánná:D), hogy ne csupán ez lebegjen a szemem előtt:

- SÜLTKRUMPLI ( Belgian fries :), nemzeti ételüknek tekintik)

- 7, azaz hetes király, amit eme ország birtokolt fennállása alatt :D


Holland nyelvterület









Német nyelvterület
Francia nyelvterület











Lisi képei:) vágatlanul :D sok helyen szerepelek rajtuk
http://picasaweb.google.com/lisisageder

Nincsenek megjegyzések: