2008. február 5., kedd

Dutch, Leffe :)

Reggel alig bírtunk felkelni. Nem ecsetelem a Dutch órák fáradalmait, a képek magukért beszélnek. Annyit hozzáfűznék, hogy reggel 9-től, egy egy órás ebédszünettel, fél 5-ig tartott a Dutch és ez így lesz február 22-éig mindennap:S Valamint hiába próbálkoztam, nem megy ez a nyelv, bár tegyük hozzá, a próbálkozásba minden más is belefért, így ismerkedés az órán, fényképezkedés :D kis alvás...FUN :D
Más városokból is jöttek diákok, elég szép kis csapat gyűlt össze. Litvánok, csehek, görögök, törökök, bolgárok, egy osztrák lány, mi.
Melissa Devillet a tanárunk, aki 20 éves és ugyanúgy Erasmus-os diák, mint mi, a tanítási gyakorlatát "tölti ki rajtunk":D Elég kezdő ilyen szempontól, rengeteg dolgot máshogy csinálnék, főleg egy új nyelv oktatásakor. Már az első órán eljutottunk a számokhoz, majdnem a végtelenig, rendes párbeszédet kellett (volna)alkotnunk, amikor még az ABC sem megy. Így hebegtünk-habogtunk, egymáson röhögtünk. Majd belejön remélhetőleg.
A görög lányok nagyon temperamentumosak :D Danai és Evdoxia....volt szerencsénk melletük végigülni az öt és fél óra hosszát:S
A görög lányokkal:
A török lányoknak pedig, a temperamentumon kívül, gyönyörű nevük van: Hatice, Monire, Hale. Kiejtve szebb:)
Az ebédszünetben kollektívan "ebédeltünk", ha egy mini pizzát lehet annak nevezni 2 Euroért:S A török fiúval mentem, akinek egyszerűen nem bírom megjegyezni a nevét, leírtam de nem tudom kiolvasni :D így Dzsingisznek hívom :D, valamint Bara-val, a cseh lánnyal, Melissával, a belga "kistanárnéninkkel", Hale-vel, török lány (nagyon honvágya van egyébként) és Emilija-val, a lett lánnyal.

Dutch course:

Lizi, az osztrák lány nagyon jófej :) meg is beszéltük, hogy mivel vasárnap lesz a szülinapja, szombaton nagyszabású bulit csapunk. Így ma este kénytelenek voltunk megnézni a lehetséges helyszíneket, sajnos majdnem minden zárva volt.


Így holnap megint mennünk kell :D De beültünk négyen egy helyre (Melissa, Lizzi, Peti, én).
Leffe és jó hangulatú beszélgetés. Az első nevetőgörcs is megvolt, úgyhogy jó úton haladunk.

Egyébként csak miheztartás végett: Melissa szerint, itt kevés a tanár, mert senki nem akar az lenni, azonban átszámolva min. 350 ezer Ft-ot keresnek. Kb. 10 percig hitetlenkedtek, mikor megmondtuk, hogy otthon mennyit. Kérdezik: egy héten annyit? NEM, EGY HÓNAPBAN! Leesett az álluk.
Egy lakás kb. 350.000 Euro, azaz olyan 90 milló Ft, mindenhol Belgiumban. Nem egy saját építésű, új ház, hanem egy régi.



Egyébként ma bicajjal mentünk vásárolni és úgy eláztunk, mint még eddig soha. Kár volt a szép időt dícsérni. Délután feljött Dennis, elbúcsúzott, elutazik négy hónapra Finnországba. Azt mondta, kereshetjük a mamáját, ha bármire szükségünk van :)
Holnap megint Dutch.
Ma este érzem először mennyire messze vannak azok az emberek tőlem, akik a lelket tartják bennem és akik nélkül hiába lennék. Ma tudnám először elhagyni magam, de ezt ugye nem engedhetem meg magamnak :D így kénytelen vagyok várni a holnapot :D és megint mulatni a Dutch órán :D valamint újra felfedező túrára indulni Lizzi-vel, Melissa-val, Petivel és remélem még sokan csatlakoznak hozzánk:) Most küldjetek ti nagy öleléseket! Köszönöm!

"Dzsingisz" mosolyog, nagyon jó arc :D

Lettek és Dzsingisz :D

Nincsenek megjegyzések: