2008. február 8., péntek

Kortrijk, kaland, vicc

Reggel Dutch óránk volt, ami igen rövidre sikeredett, köszönhetően annak, hogy Melissa is kezd fáradni :D kedves tőle:)
A szünetben elmentünk egy munkaközvetítő irodába, nincs munkájuk diákoknak, úgyhogy próbálkozunk tovább :)
Vonaton

Majd indulás Kortrijkba, Focus on Europe, ami többnyire abból állt, hogy Dogucan, a török fiú törökre tanított :D (már tudom a nevét!!!:D)...szegény négy magyar közé beékelődve jól érezhette magát :D de Gábor személyében legalább szállásadóra talált péntekre.
Órán:


Szombaton megyünk Párizsba és se előtte nem tudunk Kortrijkba menni reggel, sem utána nem tudunk hazajönni:D így sokat segít, hogy Zolinál alhatunk:) Jó bandázni velük, olyan biztonságérzetet ad, hogy egy kis csapat vagyunk a sok "idegen" között:) hetente kétszer :D
Már annyira nem idegenek egyébként, sőt! Nagyokat nevetünk és felhőtlenül jól tudom magam érezni, nincsenek nyelvi akadályok, sem kultúrák közti különbségekből adódóak :) sőt, ez csak viccesebbé teszi az együtt töltött időt. Tanuljuk egymás nyelvét. Az óránk után, ami egyébként megint három óra hosszás volt :S Kortrijkban maradtunk egy kicsit és öten (Lizzi, Bara, Dugocan, Peti és én) elmentünk Petinek sportszerkót nézni egy hatalmas boltba, majd sétáltunk a városban, mindig a következő vonatig halasztva a beszélgetést :D Beültünk egy bárba, az lett a következménye, hogy fél 10-re értem a Closjardba, fél 8-ra beszéltem meg Aya-val a találkát :D
... erről pedig elég annyit mondani, amit a kezembe nyomott egy söralátétre firkantva: "Curiosity is magic ;)"

Boltban:
Boltban, a legtesthezállóbb bicaj:


Holnap buli a bolgároknál, szombat Brüsszel Aya-val, majd Lizzi szülinapja. Vasárnap Brugges, Bara és Dogucan elvisz minket abba a híres bárba, ahol 400 féle belga sör kapható :)
Kedden Dutch teszt :S


Érdekesség: ingyen jegyet kaptunk Kortrijkban a helyijáratos buszokra és a buszsofőr volt olyan kedves, hogy Bara-nak és Dogucan-nak is adott, pedig ők nem Erasmus-osok. Nekik már van diplomájuk, Bara sí- és úszásoktató, Dogucan építész, a gyakorlatukat töltik itt Socrates programmal.
Megkérdeztük, hogy mikor kell leszállnunk a buszról, ha a sportközpontba megyünk, mire a buszsofőr az út közepén megállva, a piros lámpánál, leszállt és elkezdte mutogatni nekünk merre kell menni :D mikor rossz irányba indultunk, megint leszállt :D a forgalom kellős közepén állva :D megint útbaigazított :D
Másik buszsofőr pedig mindenkit egyenként megkérdezett, aki felszállt a buszra, hogy honnan jött és mindenkinek az adott nyelven köszönt :D IMÁDOM A BELGÁKAT!

Mivel sokféle emberrel találkoznak és élnek együtt, nagyon alkalmazkodóak, nyitottak és barátságosak, de ezt már rengetegszer leírtam! Kevés ilyen ország van véleményem szerint!

Zolival suli után














Íme Kortrijk és a kis kiruccanásunk, utána futottunk a vonathoz, majd a vonatról le is:D



Csoki bolt :) egyébként a belgák tisztában vannak vele, hogy semmi közük a csokihoz :D



:)


Dogucan és a söreiből kettő :D érdemes megnézni a plafont :)


Mi

A kép magáért beszél, íme a Café des Arts fala :D

Nincsenek megjegyzések: